El 5 de febrer es va retirar l’estelada situada a la rotonda del pont nou de Tortosa, pressumptament pel grup d’acció “Tabàrnia Sud”. Des de l’Assemblea Nacional Catalana van denunciar-los per un delicte menor de danys, donat que es trobada en una propietat privada. Davant dels jutjats de Tortosa s’han concentrat una trentena de simpatitzats i membres de l’ANC per donar suport al coordinador de l’ANC Joaquim Vallès, qui ha anat a declarar en contra els 5 membres del grup Tabarnia sud. L’acompanyava l’advocat oficial de l’ANC, Xavier Faura. A les 12.15h ha començat el judici i es resta a l’espera.

El judici s’ha suspès. Dos dels investigats han portat al·legacions per escrit conforme no podien vindre. Un altre membre del grup d’acció Tabarnia-Sud no ha pogut compareixer i resta pendent que porti un justificant -segons sha pogut saber- mèdic. Per tant, han comparegut 2 dels encausats, 3 mossos citats a declarar i 2 membres de l’ANC (representant i Tresorera). El judici es reprendrà el pròxim 22 de maig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.