Les Històries Gourmet de la Fàbrica de Solfa ja han pogut disfrutar de la trufa i del ‘Fesol de Beseit’ durant les passades edicions. Ara, concretament des de dissabte passat, enalteixen en valor d’un producte que, encara que no és autòcton del Matarranya, es consideri de proximitat: la galera.

Aquest crustaci, del qual ja han recollit 100 tones enguany a Sant Carles de la Ràpita, predomina entre els pescadors dels Terres de l’Ebre i aporta una distinció especial a tota mena de plats. Per això, durant la inauguració de les jornades, a l’hotel van comptar amb la presència de Josep Félix Castellà, membre de la confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. Durant la seua intervenció, Castellà va explicar els tipus, textures, sabors i formes de mantenir el producte, però també va reivindicar les difícils condicions de treball del sector. Posteriorment, Kike Micolau, xef de la Fàbrica de Solfa, va fer un ‘showcooking’ d’un cebiche de galera a base de verdures i suc de llima.

A més, les jornades, com les Històries Gourmet anteriors, també comptaran amb un menú degustació amb la galera com a principal ingredient de tots els plats: consomé, cebiche i fins i tot cresta de gall són altres ingredients que acompanyen als plats principals a base d’arròs i bacallà.

Durant aquesta edició, el passat 20 de març La Fàbrica de Solfa va acollir a una estrella Michelin, a Vicent Guimerà de L’antic Molí d’Ulldecona. En l’acte, el conegut cuiner va presentar el seu llibre ‘La Galera’. “Des del nostre restaurant comencem a treballar amb aquest producte i punt ens ha donat de si que vam voler reflectir-lo en aquest treball“, va explicar Guimerà. Entre el contingut del llibre, apareixen quasi 40 plats diferents amb diverses receptes, elaboracions i formes de treballar i manipular el producte.

Font: Ràdio Matarranya

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.