Sorpresa majúscula amb l’anunci inesperat i sobtat de què la remera Anna Boada, companya de l’ampostina Aina Cid, deixa l’esport del rem, afectada per una depressió aguda als seus vint-i-sis anys.

Un anunci que es va fer després de rebre aquest dissabte el Premi Remers de l’Any per part de la Federació Espanyola de Rem, i que deixava estupefactes a tothom i més encara amb les aspiracions dipositades en el bot de Boada-Cid de cara a les olimpíades de Tòquio 2020.

L’esport de màxim nivell, és el que té. Les exigències de la competició i l’esforç que representa, sol amagar moltes vegades el que representa aguantar l’alt nivell competitiu. “Lamentablement em costa acceptar que aquesta vegada no he estat capaç de trobar les forces per seguir lluitant“, va comentar Boada que va explicar els motius d’aquesta decisió “Les malalties no les escollim, a vegades ni les acceptem, sobretot quan parlem de problemes de salut mental. Avui en dia està molt més reconeguda una fractura de braç que la depressió o l’ansietat. El més complicat d’una depressió no és caure, si no saber quan tornaràs a tocar el terra per començar a aixecar-te“, va argumentar la jove remera. “La soledat t’envaeix per la vergonya de ser jutjat, que la gent sàpiga la realitat i tingui por d’apropar-se a tu per evitar contagiar-se. El bucle comença a alimentar-se i et trobes realment perduda“.

Boada va reconèixer que va voler fer pública la seva situació en un acte com aquest per tal de “conscienciar els presents que només els esportistes coneixen els límits de la pressió” als quals es veuen sotmesos cada any. “Ni sóc ni seré l’única esportista d’elit que necessita ajuda per gestionar tantes emocions. M’agradaria pensar que hi ha alguna forma per donar-nos suport durant les crisis, però també com a prevenció abans que sigui massa tard“, va sentenciar.

Finalment, la barcelonina va posar-se a disposició de qualsevol remer que necessiti ajuda “ara o en el futur, desitjant que no sigui massa tard i pugui gaudir d’aquest gran esport” de la forma que a ella li hauria agradat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.