Aquest proper dissabte 6 d’abril, i en presència de l’exdiputat David Fernández, es començaran a crear a les Terres de l’Ebre els primers Consells Locals per la República, com una iniciativa ciutadana i de base per crear la primera estructura d’estat de base civil.
La cita és a l’hotel d’entitat del Perelló a les 11:30h, i s’espera que les Terres de l’Ebre siguen capdavanteres en la creació de molts Consells Locals a la majoria dels 52 municipis ebrencs, perquè es tracte d’un territori amb una gran experipencia assembleària, ja que han arribat a existir des de 40 assemblees nacionals catalanes, fins a 40 assemblees locals de la Plataforma en Defensa de l’Ebre a principis d’aquest segle.
Els nous Consells Locals de la República tindran funcions no només testimonials, sinó que permetran treballar per la independència amb accions concretes. Per exemple, hauran d’implementar el sistema de comunicació digital i en xarxa e-República, fomentaran les caixes de solidaritat, fomentaran el ‘consum estratègic’ cap a empeses que no boicotegen el procès, i establiran una xarxa de proximitat contra la repressió, a més de crear projectes propis i està conetada, de forma piramidal, amb el Consell de la República instal.lat a Brusel.les.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.