Gerard Subirats es va convertir en un dels principals animadors de la Baixa Almanzora, prova inaugural del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT) celebrada el passat cap de setmana. El pilot del SB Hotels Rally Team va acabar segon absolut al volant del Toyota Hilux Overdrive copilotat per Daniel Cambra, després de liderar la carrera i lluitar pel triomf fins a l’últim quilòmetre.

Per al SB Hotels Rally Team, la Baixa Almanzora representava l’estrena de la seva tercera temporada i la segona des que Gerard Subirats pilota el Toyota Hilux Overdrive, un dels vehicles més competitius de la modalitat de ral·lis cross-country. El seu tercer lloc aconseguit l’any passat a la classificació general del CERTT el convertia en clar candidat al podi en la Baja Almanzora, on va protagonitzar una destacada actuació de principi a fi.

El SB Hotels Rally Team va lluitar pel triomf durant els 420 quilòmetres cronometrats, distribuïts al llarg del cap de setmana amb una pròleg de 10 km i quatre especials. Ja des del primer tram, l’equip es va mostrar molt competitiu, en marcar el segon millor registre i quedar-se a tan sols dos segons de la victòria parcial.

A partir d’aquí, Gerard Subirats va mantenir un ritme molt constant que li va permetre aconseguir tres segons llocs scratch i un tercer. Després de la SS3, el pilot de Tortosa establert a Barcelona figurava líder de la classificació provisional amb gairebé tres minuts i mig de marge, tot i que just en el següent tram acabaria cedint el cap, en perdre al voltant de 10 minuts per culpa de dos inoportuns punxades .

Diumenge, el SB Hotels Rally Team certificava la seva gran actuació amb una nova segona plaça parcial al final dels 168 km del dia, sobre un bucle de 42 km a què es donaven quatre voltes. En el còmput general, Gerard Subirats concloïa la Baixa Almanzora segon absolut i de la categoria T1, a 7 minuts del guanyador i amb un temps total acumulat de 7 hores, 53 minuts i 29 segons.

Estem súper contents amb el resultat final, ja que representa un gran inici de temporada per a nosaltres. La Baixa Almanzora és una prova molt exigent, que castiga molt a les mecàniques i en la qual qualsevol error es paga molt car. A la sortida aspiràvem al podi i veure’ns en plena lluita per la victòria fins al final ha estat una grata sorpresa“, reconeixia Gerard Subirats.

El pilot del SB Hotels Rally Team lamentava el doble punxada patit en l’última especial de dissabte: “Després d’un inici de ral·li molt bo, anàvem líders, però els dos rebentades seguits ens van fer perdre un temps que al final va resultar transcendental. Diumenge vam intentar recuperar temps, però ens va resultar impossible sobre un terreny duríssim i molt incòmode que va provocar molts abandonaments, per la qual cosa hem de sentir molt satisfets amb el segon lloc final“.

Resultats al marge, Subirats va destacar el bon comportament de la seva Overdrive preparada per DKR Raid Service. “Hem fet un gran treball aquest hivern i la pick-up ha superat sense cap problema mecànic les tremendes dificultats d’aquesta prova, el que ens permet afrontar amb optimisme els nostres pròxims reptes“, sentenciava.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.