Milers de persones ja omplen el centre de Madrid per manifestar-se a favor del dret a l’autodeterminació i per la llibertat dels polítics presos. La marxa, que acabarà a la Plaça de Cibeles, té per lema ‘L’autodeterminació no és delicte’ i ‘Democràcia és decidir‘, i previsiblement no hi haurà representants polítics aguantant la pancarta.

La manifestació està convocada per les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium, i hi donen suport els partits JxCAT, ERC i la CUP a més d’alguns sindicats i entitats d’arreu de l’Estat que donen suport al dret a decidir de Catalunya.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la meitat dels consellers del Govern assistiran a la manifestació d’aquest dissabte a Madrid. El president del Parlament, Roger Torrent, ha confirmat que també hi participarà. A més, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha informat de l’assistència de més 150 alcaldes.

15 autocars des de l’Ebre

Mig miler d’autocars i 15 trens d’AVE s’han omplert per arribar fins la capital de l’Estat. Des de les Terres de l’Ebre, han arribat al menys mig miler de persones arribades en 15 autobusos que han sortit des de diferents punts del territori.

Des de Tortosa han sortit tres autobusos de l’ANC i un altre d’Òmnium. Tot i haver de matinar força per arribar a la capital de l’Estat amb temps, la convocatòria s’ha manitgut al nivell que altres ocasions.


Àmplia representació política del territori

Molts representants polítics de les Terres de l’Ebre dels partits independentistes s’han sumat a la manifestació pel centre de Madrid, tal com hem vist publicat a les seves xarxes socials.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.