ACN (la Sénia) – El ple de l’Ajuntament de la Sénia va acordar aquest dimecres intervenir temporalment la gestió de la piscina municipal per poder reobrir-la i continuar prestant el servei dins d’un o dos mesos. La mesura, que es prendre per unanimitat dels onze regidors presents, arriba després que la concessionària Lleuregest Serveis Esportius tanqués al públic les instal·lacions el passat 11 de febrer per desacords “de caràcter greu” amb el govern municipal. Per la seva banda, l’Ajuntament addueix infraccions greus en la gestió per assumir el control de l’equipament. Ara, i mentre els advocats del consistori negocien la resolució del contracte, els tècnics revisaran l’estat actual de les instal·lacions –on s’havien detectat prèviament algunes deficiències- i es contractarà personal per poder garantir el servei públic en breu als prop de 400 abonats que l’utilitzaven.

Quan es produeix una cosa greu com el tancament, l’Ajuntament pot intervenir la gestió per oferir el servei públic a la ciutadania. És el que hem fet“, argumenta l’alcalde de la Sénia, Joan Moisés (Futur-La Sénia). La seva idea passa per reobrir en “un mes o dos“, un cop s’hagi comprovat l’estat de l’equipament i es puguin contractar el personal necessari –amb voluntat de mantenir el que hi treballava fins ara: cinc jornades i mitja de monitors i socorristes, una persona encarregada de la neteja i una de manteniment. Una plantilla que s’ajustaria en funció de la demanda d’activitats dirigides com els cursets.

De fet, l’alcalde considera factible assumir la gestió de l’equipament i el seu funcionament diari sense grans sobresalts financers. “Són serveis que hem de mantenir equilibrats: hem de veure els ingressos per quotes i quan es resolgui el contracte poder quadrar costos, hores obertura. Al començar intentarem ajustar els horaris per ser els més previnguts possibles, però no serà un daltabaix“, assumeix.

Creu que aquests primers mesos de gestió municipal podran servir de provar per trobar l’equilibri i estudiar si, realment, les quotes poden fer front al gruix de les despeses. En aquest sentit, Moisés recorda que en el seu disseny, el consistori va apostar per equipar les instal·lacions amb una caldera de biomassa que gasta uns 18.000 euros a l’any per escalfar l’aigua, la principal despesa. “Això és tres o quatre cops més que altres piscines“, remarca.

Moisés creu que el debat sobre la continuïtat de la gestió pública de l’equipament serà objecte de debat aquesta pròxima campanya electoral de les municipals. La seva formació, Futur-La Sénia, aposta perquè sigui el propi consistori qui administri directament el servei públic no només de la piscina, sinó de tot el complex esportiu municipal -incloent el pavelló o el gimnàs-. Això suposaria descartar la possibilitat de treure la gestió novament a concurs públic, després que la primera empresa Lleuregest només hagi acabat complint cinc dels 20 anys de la concessió municipal que va guanyar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.