Des de que la petició d’Aaron Garcia es va fer viral a les xarxes, arran de la petició de sang del grup A que demanaven urgent per fer-li una transfusió, la setmana passada, la familia del noi de Deltebre de setze anys que pateix una malaltia crònica, ha rebut un allau de peticions per a fer-li una donació.

Segons explica el Diari de Tarragona, el noi ja compta amb 12 possibles donants que estan a mans del Banc de Sang per comprovar si són compatibles. La seva mare, Lucia Lliso, demana que “la gent vagi igual a donar sang. Que Aaron ja tingui els donants no significa que no pugui necessitar-ho un altre nen, o que ell en un futur en torni a necessitar“.

Des de fa sis mesos Aaron està ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, i en aquest temps ja ha rebut dos transfusions de sang. La malaltia d’Aaron es caracteritza per una elevada susceptibilitat a les infeccions causades per bactèries i fongs.

L’equip mèdic que tracta al menor ha considerat com a únic tractament viable la transfusió de granulòcits de donants. El granulòcit és un tipus de cèl·lula de la sang, i més concretament un tipus de leucòcit (glòbul blanc) que forma part del sistema immunitari.

L’extracció requereix un procés de 2-3 hores i el donant s’ha de sotmetre a un tractament de corticoides abans de la donació. La transfusió ha de ser molt ràpida, ja que les cèl·lules de la sang necessàries per a Aaron moren després de 4 hores d’haver-les extret.

Dissabte dia 16, a la Llar de Jubilats de Deltebre, estarà el Banc de Sang per tots aquells que vulguin fer les seves donacions. “Vull recalcar sobretot que tothom qui pugui vagi a donar sang, és molt necessari i no som conscients fins que no ens toca o fins que no ho veiem de prop“, destaca la mare d’Aaron.