Cap de setmana gastronòmic a les Terres de l’Ebre. La Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre a Darmós i la diada de l’arròs, col i fesols a l’Aldea es celebren el diumenge, mentre que la ruta de la tapa de l’ostra a l’Ampolla va començar el passat cap de setmana i s’allargarà fins al 24 d’este mes, tot i que diumenge celebra el Saint Patrick’s Day amb menjar al carrer. Tres propostes ben diferents per omplir bé la panxa. Esperem que el vent dels últims dies no ens esguerre els plans gastronòmics que tenim a les Terres de l’Ebre.

L’Aldea arriba a la seua 12a edició de la Diada de l’Arròs, Col i Fesols, una jornada gastronòmica que començarà amb una festa infantil, jocs per a tota la família i ballada de jotes. A partir de les dos del migdia es repartirà este plat tradicional, que s’espera donar més de 800 racions. Per acabar la festa, Pep Gimeno “Botifarra” tocarà gratuïtament als assistents.

Canviem de comarca. Darmós acollirà enguany la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, una de les cites més arrelades. Amb el pregó dels germans Roca i l’actuació de la soprano Sara Blanch. A més, es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa fins al 14 d’abril. Un atractiu més: la Ribera està en plena floració i es poden visitar camps plens de flors.

L’Ampolla va començar el cap de setmana passat la ruta de la tapa de l’ostra cuinada. Nou restaurants del municipi ofereixen petits plats amb l’ostra com a ingredient principal, sempre cuinada. A més, tot i que la ruta acaba el 24 de març, este diumenge aprofiten la celebració de Saint Patrick’s Day per treure el menjar al carrer al llarg del matí.

Tres actes gastronòmics a tres localitats ebrenques: ostres, clotxa i arròs amb col i fesols. Menjars per a tots els gustos. Esperem que el temps ens permete gaudir-ne.