Degoteig de citacions als membres que van formar part de les meses del referèndum de l’1 d’octubre a Roquetes, un dels tres municipis ebrencs, juntament amb la Ràpita i Móra la Nova, on la Guàrdia Civil va intervenir per aturar la votació. Si a principis de setmana dèiem que un veí ha estat citat el proper 26 de març, ara podem avançar que, un dia abans, ha de comparèixer el segon tinent d’alcalde, Josep Codorniu. I no seria l’únic. Se’ls atribueixen delictes de desobediència i malversació.

L’1 d’octubre, després de les primeres càrregues a la Ràpita, el comboi de la Guàrdia Civil es va desplaçar a Roquetes per aturar el referèndum. Van deixar una desena de ferits i destrosses al pavelló d’esports, on s’estaven fent les votacions i on van irrompre esbotzant la porta per emportar-se les urnes. L’actuació s’està investigant a un jutjat de Tortosa. La instrucció avança i els membres de les meses han començat a rebre citacions per comparèixer davant el jutge. Un és el regidor del Pdecat i segon tinent d’alcalde Josep Codorniu. Ha estat citat el 25 de març per declarar com investigat per uns presumptes delictes de desobediència i malversació.

No és l’únic. De moment, també ha estat citat pel mateix dia el regidor d’Esquerra Republicana i primer tinent d’alcalde Sisco Ollé. I l’endemà, un veí que també formava part d’una mesa. En aquest cas, només per un delicte de desobediència. Segons el relat policial, l’home s’hauria resistit a les instruccions de la Guàrdia Civil i l’autoritat judicial amb una actitud de rebel·lia.

Al municipi del Baix Ebre han sigut sis les persones que van presentar una denuncia pels fets. L’Ajuntament també va denunciar els danys causats pels guàrdia civils al pavelló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.