L’Onada Serveis dins del seu ferm compromís en favor de la igualtat de tracte i la no aplicació de prejudicis i estereotips per raó de sexe, edat o raça i el foment de la integració i participació equilibrada de dones i homes en totes les seves àrees i nivells ha activat una sèrie de mesures encaminades a garantir la igualtat efectiva dins de l’organització i, també, en els processos de selecció que posa en marxa. Per a aconseguir-ho, l’organització ha elaborat un Decàleg de Principis i Criteris de No Discriminació que es pot descarregar íntegre des de la web de L’Onada Serveis.

Així, i segons el Decàleg; cal garantir, sempre i per a tota persona, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació durant qualsevol procés de selecció activat, és necessari emprar tècniques de selecció no discriminatòries i cal informar les empreses externes del protocol i els criteris de selecció no discriminatòria sempre que es contractin els seus serveis. A la vegada, és preceptiu avaluar als candidats segons els requisits del lloc de treball amb objectivitat, transparència i respectant el principi d’igualtat d’oportunitats i cal mesurar l’adaptació de la persona candidata al lloc de treball amb paràmetres i indicadors no discriminatoris. A més, és també indispensable que la selecció es fonamenti en el mèrit i les competències en el desenvolupament de les labors associades al lloc de treball i no en paràmetres com el sexe, l’edat o altres circumstàncies de la persona candidata i s’ha de revisar sempre la documentació dels candidats no seleccionats en anteriors processos si es generen noves ofertes en les quals podrien arribar a encaixar. També, és obligatori elaborar un informe del resultat de cada procés de selecció, s’ha d’analitzar si existeix una correcta aplicació dels sistemes de detecció de necessitats de contractació i presa de decisions i és preceptiu prioritzar la incorporació de persones del sexe subrepresentat en cada àrea.

A L’Onada Serveis, a més, els processos de selecció tenen sempre dues fases: una primera on s’avaluen les característiques de la persona candidata amb criteris objectius i una segona en la qual se sotmet la persona candidata a una prova vinculada a les tasques del treball al qual aspira. Les ofertes, a més, sempre s’han de redactar de manera inclusiva: “el terme que emprem sempre és persona candidata. És l’adequat per a no excloure mai ningú”, s’explica des de l’organització.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.