La Policia Local de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, posa en marxa un projecte de geolocalització de masies i edificacions rurals per poder donar una resposta immediata en cas d’emergència.

El projecte va començar ara fa aproximadament un any, a partir de l’inventari de les edificacions rurals del terme municipal de Sant Jaume d’Enveja que va ser elaborat per a la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), del qual es van extraure les dades i es va realitzar un treball de camp de cadascuna de les edificacions, per poder determinar quines estaven habitades d’una forma habitual o esporàdica.

Un cop identificades i geolocalitzades totes les edificacions, es va contactar amb tots els propietaris per tal que fessin les esmenes que consideressin i així actualitzar el llistat. Per mig de les coordenades UTM es permet vincular cada registre amb el Google Maps i així traçar la ruta d’arribada més ràpida per qualsevol dels serveis d’emergència.

La presentació va ser realitzada per l’Alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, el Regidor de Governació, Sebastià Zaragoza i el Sergent Cap de la Policia Local Francesc Josep Panisello i la demostració del funcionament, per l’agent de la mateixa Policia Local Raül Porres, encarregat de dur a terme el treball de camp i configuració del projecte.

A l’acte va assistir també el Director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre Joan Juan, Miquel Alonso tècnic de Protecció Civil dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Cap de Bombers de Tortosa i Amposta, regidors de l’Ajuntament i representants del teixit associatiu del municipi.

Està previst que en breu es realitzin reunions operatives per tal de fusionar dades entre els serveis d’emergència de la Generalitat de Catalunya i la Policia local de Sant Jaume d’Enveja i que el model emprat a Sant Jaume d’Enveja marqui el tret de sortida i referència d’un projecte global a les Terres de l’Ebre.

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.