Més de 400 persones van prendre part en la rua de Carnaval que aquest dissabte a la tarda va tenir lloc a la Ràpita. Onze comparses van desfilar des del carrer Sant Francesc fins al pavelló firal, en una cercavila en què el color, l’alegria i la música carnavalesca van ser protagonistes. Entre les disfresses que s’hi van poder veure hi havia des dels clàssics monstres a personatges del món dels contes, passant per fitxes de parxís, molinets de vent, víkings o bombolles de sabó.

La regidoria de Festes va establir tres premis –en material escolar- per a les millors comparses. El jurat que va valorar les disfresses va decidir que El Petit Jardí Espai De Criança Escola Infantil s’emportés el tercer premi, amb més de 150 persones –entre petits i grans- vestits d’arbres i moixonets; el segon premi fou per a la comparsa ‘Soldats i ballarines’, caracteritzats pels populars personatges creats per Hans Christian Andersen al conte ‘El soldadet de plom’. I el primer premi fou per a la colla ‘No mos aclarim’, que van apostar per unes originals disfresses de cinta de casset, que incorporaven fins i tot el clàssic bolígraf per poder-les rebobinar.

En finalitzar la desfilada, el pavelló firal va acollir una festa infantil amb un mag que va fer participar grans i menuts. Ja a la nit, la gresca es va adreçar a joves i adults, amb la música dels dj’s Bengro i Joel Chalé.

La festa del #CarnavalLaRàpita19 va començar divendres amb l’arribada del rei Carnestoltes, acompanyat d’un seguici integrat per desenes de xiquets i xiquetes disfressats de pirates. El rei Carnestoltes va llegir el seu pregó des del balcó de l’ajuntament, després de rebre la vara de comandament de l’alcalde, que li va ser lliurada pel regidor de Festes, Enric Vidal. Aquest poder per fer la festa, la disbauxa i el “tot s’hi val” s’acabarà demà dimarts a dos quarts de vuit del vespre, amb l’acte de l’enterrament de la sardina que tindrà lloc al bar La Pensió, en què es farà lectura de la sentència al rei Carnestoltes, i se’l condemnarà a la crema enmig de la cara de circumstàncies que posarà tothom qui vulgui acudir a veure el darrer acte del Carnaval de la Ràpita.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.