L’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja sap què va passar a la Ràpita l’1 d’octubre. L’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, li ha fet visionar un vídeo d’una peça informativa de TV3 sobre les brutals càrregues de la Guàrdia Civil contra els ciutadans concentrats davant del Pavelló Firal.

Rajoy ha reconegut que les “lamenta moltíssim”, però ha afegit que també lamenta “altre tipus d’imatges” que l’advocada no ha mostrat i que també es van produir aquell dia. L’expresident del PP ha assegurat que “imatges com estes n’he vist moltes desgraciadament al llarg de la meva vida”. “La responsabilitat dels dirigents polítics està en evitar que és produisquen successos com els que hem vist. I desgraciadament, si s’hagués actuat complint la llei, sinó s’hagués violentat, no hauríem vist estes imatges ni altres paregudes. Jo les lamento moltíssim, com poden entendre, no m’agraden”, ha respost Rajoy.

Acte seguit la lletrada de Cuixart li ha preguntat si li constava que s’hagués demanat explicacions als comandaments policials per l’actuació a la Ràpita o si es va iniciar alguna investigació. La resposta de Rajoy: “No em consta”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.