La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha estat aquest dijous al Parlament Europeu per fer seguiment de la queixa que van interposar l’any 2016 contra el Pla de Conca de l’Ebre. Tres anys després que les institucions europees fessin una sèrie de recomanacions al govern espanyol, en poques setmanes, la Comissió Europea donarà a conèixer el seu grau de compliment i deixa la porta oberta a possibles sancions.

Una de les principals recomanacions que feien des del Parlament – i que la Comissió va adoptar – és l’augment dels cabals ecològics al tram final del riu o la confecció d’estudis tècnics independents. En aquest punt ha fet incís una de les portaveus de la PDE, Matilde Font.

L’experta en polítiques ambientals de la Comissió Europea, l’espanyola Elisa Vargas, també ha intervingut durant la sessió per informar que la CE ha fet seguiment de la implementació de les seves recomanacions i que en poques setmanes publicaran un informe fent avaluació del grau d’implementació. Des de la Comissió no descarten aplicar sancions a l’Estat espanyol en cas d’incompliment.

En aquest sentit, la Comissió ha iniciat un procediment d’infracció contra el govern d’Espanya per l’incompliment de la directiva dels hàbitats al Parc Natural de Doñana. En tot cas, fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs al Pla de Conca, la Comissió Europea no podrà intervenir directament contra l’Estat espanyol. Una situació que, per la PDE, farà que les recomanacions europees no s’incloguin fins al següent pla de Conca de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.