L’Ajuntament de Gandesa s’ha adherit al projecte “calor de proximitat” que impulsa la Diputació de Tarragona, i que compta amb el co-finançament dels fons europeus FEDER, per tal d’utilitzar la biomassa forestal de proximitat com a font d’energia per alimentar una caldera, que subministrarà aigua calenta a tres equipaments municipals: l’escola Puig i Cavaller, la Llar d’Infants i la Biblioteca Municipal.

El projecte té un triple objectiu: apostar per la sostenibilitat, mitjançant la biomassa, utilitzar energia de proximitat (ja que la matèria primera s’obtindrà del mateix municipi i rodalies), i dotar de la màxima qualitat en el subministrament d’aigua calenta als equipaments municipals de Gandesa.

Aquest projecte es va presentar ahir al vespre, en un acte al Casal de la Joventut de Gandesa, en el que es va destacar la importància d’aquesta inversió, finançada al 50% pels fons FEDER, i l’altra meitat a parts iguals entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Gandesa.

En paraules de l’alcalde Carles Luz “Aquest és un pas més, important però no l’únic, en la nostra aposta per la sostenibilitat, ambiental i energètica, i per dotar de la màxima qualitat de subministrament a equipaments tant essencials com l’escola, la llar d’infants o la biblioteca”.

Gandesa es suma així, a una iniciativa de la que en formen part altres ajuntaments com Alcover, el Montmell, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.