L’ajuntament de la Fatarella reitera la seva oposició al projecte de parc eòlic al seu terme municipal. En un comunitat, responen a les declaracions del delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, a l’Ebre Noticies en que assegurava que s’havia tramitat amb la complicitat del consistori.

“La Generalitat tramita els expedients amb la complicitat de l’Ajuntament? On consta aquesta complicitat? Quan ha manifestat l’Ajuntament estar d’acord amb la instal·lació del parc eòlic “La Fatarella Nord”? A quina complicitat es refereix?”, es pregunten al comunicat.

L’ajuntament recorda dos acords de Junta de Govern Local, del 2006 i 2019, rebutjant el parc eòlic Fatarella Nord. A més, també pregunten perquè la Generalitat no va informar el 3 de gener, durant la visita de Torra, de la tramitació del parc el 7 de desembre de 2018 per part del departament de Territori i Sostenibilitat.

En el comunicat, l’ajuntament de la Fatarella demana al delegat Xavier Pallarés que deixin d’enredar i que el govern siguin conseqüent amb la seva posició contra més parcs eòlics a la Terra Alta. “No és precisament l’Ajuntament de la Fatarella qui vota en contra de la massificació eòlica i després manifesta que vol un parc eòlic al seu municipi. L’Ajuntament de la Fatarella va rebutjar i rebutja la instal·lació del parc eòlic “La Fatarella Nord” al seu terme municipal. Igualment rebutja la implantació de nous parcs eòlics a la Fatarella i a la Comarca de la Terra Alta, així ho ha acordat en Junta de Govern Local. A veure si la Generalitat, com a administració competent, actua en conseqüència, impedint la implantació d’aquest parc a la Fatarella i de la resta dels projectats a la Comarca de la Terra Alta”, conclouen.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.