El dissabte 16 de febrer al matí, de 9,30 a 11,30 hores, la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i la Fira de la Garrofa es desplaça fins a la Plaça Barcelona de Tortosa, davant del Mercat Municipal, per promocionar-se i escalfar motors de cara als dies 22, 23 i 24 de febrer.

S’elaborarà allioli en directe per part de les persones que durant els darrers anys han guanyat el concurs i formen part de la Confraria de Mestres del Morter. Es tracta de persones que fan gran quantitat d’allioli en poc temps i a més a més d’una excel·lent qualitat.

Els membres de la comissió organitzadora s’encarregaran d’aportar diferents detalls per convertir l’oliva i la garrofa en les grans protagonistes de la jornada. En aquest sentit es faran diferents degustacions, es donarà alguna pinzellada de les accions de folklore popular que durant la fira tenen una gran rellevància, i aquells que vulguin podran provar la seva habilitat en llançar pinyols d’oliva en la boca, un dels molts concursos que es fan a la fira de Jesús.

A la jornada promocional també es comptarà amb la participació de l’EIG (Empreses Innovadores de la Garrofa).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.