L’activitat de la Confraria de Pescadors de Sant Joan de Deltebre ha provocat que les actuals instal·lacions, ubicades al costat del passeig del riu, s’hagin quedat petites. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Deltebre i la confraria han arribat a un acord per a la cessió d’ús a 30 anys d’uns terrenys del voltant de 2.400m2 ubicats al Polígon Industrial.

Atenent a aquesta cessió, la Confraria realitzarà una inversió econòmica de 120.000€ per a la construcció d’una nau industrial que, entre d’altres, incorporarà una depuradora de marisc i esdevindrà el centre de comercialització de l’angula del Delta de l’Ebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el sector pesquer de Deltebre és un actiu econòmic del municipi que, per al seu desenvolupament, necessita unes instal·lacions adequades atenent a l’activitat generada en el seu dia a dia”. De fet, l’alcalde ha recordat que “des del govern municipal hem demostrat constantment que estem al costat d’aquest sector” i ho ha exemplificat amb “l’aprovació inicial del Port de Deltebre, el qual doblarà la capitat d’embarcacions pesqueres, i el permís per al dragatge de la bocana del riu”.

Una vegada finalitzi la cessió d’ús, aquesta nau industrial serà propietat de l’Ajuntament de Deltebre. Tanmateix, el conveni té una caducitat de dos anys en el cas que durant aquet termini no s’hagi dut a terme la construcció d’aquest equipament per part de la Confraria de Pescadors.

L’acord entre les dues parts, aprovat al plenari del mes de febrer per unanimitat, s’ha segellat amb una assemblea de pescadors la qual ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Deltebre i el president de la Confraria de Pescadors San Joan, Lluís Àngel Casanova.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.