Des del vaixell Santa Susanna s’inaugurava aquest dissabte la façana fuvial d’Amposta. Una actuació que es va iniciar l’any passat i on s’han realitzat accions com la neteja de la vegetació, la restauració de les façanes de les cases que donen al riu, la reparació i adaptació d’alguns elements arquitectònics i la incorporació de nova il·luminació a la zona del Castell i el Poador.

Durant l’actuació s’han restaurat elements singulars com són l’arc de pons del passatge de la finca del carrer Victòria o les escales de la fàbrica de paredat que antigament permetien accedir directament al riu des d’aquest espai. L’actuació principal, però, s’ha centrat en la restauració de la façana de l’edifici històric situat sobre la hipotètica cova i ruïnes de Santa Susanna, així com en les restes arqueològiques situades al seu entorn. Durant els treballs s’ha descobert i reformat la capella de Santa Susanna, situada a sota del pont. També s’ha restaurat el mirador que s’endinsa al riu en la part posterior d’una altra casa del carrer Victòria, construït sobre un possible baluard de les Guerres Carlines.

La primera fase de recuperació de la façana fuvial de la ciutat es va iniciar amb la restauració de l’arc gòtic, fa aproximadament dos anys. “La finalització de la segona fase és una petita part d’un gran projecte amb el qual seguim treballant“, recorda l’alcalde, Adam Tomàs. La segona fase de recuperació de la façana fuvial ha tingut un cost de 170.000 euros i ha estat finançada en un 80% per una subvenció del GALP (Grup d’Acció local de Pesca).

Pressupostos participatius

Durant els primers pressupostos participatius de la ciutat, més de 1.300 persones van escollir invertir 150.000 euros en la rehabilitació de la façana fuvial. “El fet que hagi guanyat aquest projecte per seguir restaurant la part del costat del riu significa que la gent s’hi sent representada, i al fnal acabarà configurant un atractiu molt interessant“, segueix Tomàs. L’actuació contempla actuacions de millora de la façana fuvial des del pont penjant cap a la descàrrega del Canal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.