El periodista i històric dirigent del PP, Manuel Milián Mestre, ha explicat al programa de TV3 ‘Tot es Mou’ que Israel va negociar amb el Govern de Catalunya la construcció d’una base militar naval al port de Sant Carles de la Ràpita, a canvi d’ajuda econòmica. “La negociació que hi haver entre el govern de Catalunya (no sé qui hi era) i Israel, la contrapartida que es va demanar a canvi de l’ajuda econòmica que s’estava negociant era una base militar naval a Sant Carles de la Ràpita, als Alfacs“, ha afirmat Milián Mestre.

Qui va ser un dels dirigents del PP de José Maria Aznar i que va deixar el partit per la seva deriva anticatalnista, ha afirmat també que Rússia té interés en Catalunya per la seva “posició estratègica”, i que els ports de Tarragona i Barcelona són bases militars de primer ordre per cobrir el Mediterrani Occidental i l’entrada a l’oceà Atlàntic. L’exdiputat popular ha afegit que un cop va sopar en una taula on era el president rus, Vladímir Putin, a qui reconeix com una “persona inteligentíssima amb les seues decisions”.

Tot això ho ha dit Milián Mestre durant la tertúlia del programa ‘Tot es Mou’, quan ha volgut destacar la importància del tauler d’escacs internacional en el conflicte Espanya-Catalunya i que, segons ell”, “no s’està analitzant”. En resum, per Milián Mestre, tant Israel com Rússia podrien ser potencials aliats d’una Catalunya independent.

A partir del minut 1:19:30 i fins el 1:30:00 podeu escoltar l’anàlisi de Manuel Milián Mestre: 

Manuel Milián Mestre és natural del Forcall (Ports) però va marxar a viure amb la seva família al Perelló des de ben jove. Ha estat un dels membres fundadors del diari El País i va ajudar a Manuel Fraga en la fundació d’Aliança Popular, embrió del PP. Bona part de la seva carrera l’ha desenvolupat com a director de comunicació de Foment del Treball i com a diputat del PP. Actualment és col·laborador en diversos mitjans de comunicació i ha arribat a col·laborar amb l’artista vinarossenc Carles Santos en la composició d’un llibret d’òpera.