ACN (Tarragona) – L’Associació de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona, La Muntanyeta, ha manifestat “la seva repulsa” a la sentència de l’Audiència de Lleida, que condemna per la pena mínima els acusats de violació en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual.

L’argument de l’insuficient resistència de la víctima per rebaixar a dos anys de presó la condemna a un dels acusats i absoldre el segon, ha indignat l’entitat, que denuncia una “doble discriminació” de la noia en la sentència, per ser dona i per tenir una discapacitat. També es critica “la manca de sensibilitat i humanitat de l’estament judicial” en un cas com aquest. “No entenem ni normalitzem el resultat del procés judicial, i volem manifestar la nostra repulsa i estupor cap a aquesta sentència“, remarquen en un comunicat.

La noia va ser víctima d’una agressió sexual per part de tres joves el 2017. Un dels acusats ha quedat absolt perquè “només va fer fotografies” de la violació, el segon ha estat condemnat a dos anys de presó, i un tercer implicat, menor d’edat, va ser condemnat a 20 mesos de llibertat vigilada.

La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.