El Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre davant els comunicats de premsa d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en referència a la tramitació del dipòsit controlat de Ribaroja i la petició de dimissió del director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, comunica el següent:

1. Lamentem les accions i la mala intenció que se’n deriva, ja que estem davant d’unes manifestacions que són rotundament falses i que només tenen com a objectiu deteriorar la reputació i la honestedat d’Antonio Suárez.

2. La tramitació del dipòsit controlat de Riba-roja va complir totes les determinacions normatives previstes en la legislació ambiental i territorial.

3. Tota la tramitació administrativa del dipòsit controlat de Riba-roja que s’ha realitzat per part del Departament de Territori i Sostenibilitat es va dur a terme en anterioritat al nomenament d’Antonio Suárez com a director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat. Volem ressaltar de nou i davant l’opinió pública que aquestes actuacions van ser objecte d’exposició pública i dels corresponents períodes habilitats per a la presentació d’al·legacions.

4. La tramitació administrativa del dipòsit controlat de Riba-roja es va efectuar en anterioritat a les diferents resolucions judicials sobre el dipòsit controlat de Vacamorta. Per tant, es tracta de dos projectes independents l’un de l‘altre.

5. Confiem plenament en el Govern de la Generalitat (govern de coalició entre JxCAT i ERC) en la seva capacitat per proposar la millor forma d’execució de la sentència de Vacamorta des d’una perspectiva ambiental i territorial, minimitzant l’impacte ambiental. En aquest cas estem convençuts que el trasllat de residus des de l’Empordà fins a la Ribera d’Ebre no és una opció ambientalment i territorialment factible.

6. Recordem que des de l’Ajuntament de La Fatarella s’han iniciat els tràmits administratius d’implantació d’un nou parc eòlic a la Terra Alta. Aquesta acció ve donada després que el Consell Comarcal de la Terra Alta aprovés per unanimitat blindar la comarca de noves instal·lacions eòliques, un pacte ratificat pel mateix Ajuntament de la Fatarella. A més, cal recordar que des de la Diputació de Tarragona ERC va votar a favor contra la massificació eòlica a la Terra Alta.

7. D’aquesta manera, el Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre lamentem profundament aquests comportaments selectius per part d’ERC que, depenent del projecte, canvia de parer i actua de manera il·lícita sense tenir en compte els acords aprovats en anterioritat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.