ACN (Tarragona) – El penúltim supervivent de la Lleva del Biberó a les comarques tarragonines, Francesc Pedrol, ha mort aquest dimecres als 98 anys. En menys d’un mes l’altre intregant d’aquesta Lleva, Gabriel León de Tarragona, complirà 99 anys.

L’home, conegut com ‘el ros de la Guita’, va néixer al barri marítim del Serrallo i tota la vida va treballar com a pescador. Va lluitar fa 80 anys a la batalla de l’Ebre, a la 42a divisió i tenia 17 anys quan el van cridar a files pel bàndol republicà. El funeral se celebrarà dijous a partir de les cinc de la tarda a la parròquia de Sant Pere del Serrallo.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.