ACN (Gandesa) – Els pastors que es formen a l’Escola de Catalunya de Rialp (Pallars Sobirà) podran practicar la professió a la Terra Alta. La nova xarxa d’espais test, impulsada a Catalunya i Extremadura pel Grup Operatiu RETA, permet “testejar” projectes agrícoles o ramaders “en un entorn segur i amb una viabilitat econòmica de baix risc” i facilitar que s’incorporin nous joves professionals al camp.

Gandesa, Prat de Comte i la Pobla de Massaluca cediran finques públiques per treballar la silvopastura, una pràctica de pasturatge extensiu que redueix el risc d’incendi forestal. El projecte es desenvoluparà durant dos anys i es planteja que, com a mínim, tres nous pastors puguin posar en pràctica aquest tipus d’explotació forestal a Catalunya i Extremadura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.