L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós (ERC), afirma que encara no ha rebut cap notificació per part dels jutjats d’Amposta, on la Fiscalia Provincial de Tarragona va enviar la causa oberta contra ell pels fets de l’1-O. En aquests jutjats s’investiguen les càrregues policials de la Guàrdia Civil durant la jornada del referèndum de 2017 a la Ràpita a partir de les denúncies presentades per alguns dels ferits. Per ara, es desconeix si el jutjat incorporarà a Caparrós en esta causa i en qualitat de què ho faria. 

L’alcalde rapitenc, que està continuament en contacte amb el seu advocat, va conèixer les novetats sobre el seu cas per la premsa i de moment rebutja fer declaracions als mitjans de comunicació. Des de l’ajuntament, s’ha fet arribar un comunicat on Caparrós referma el seu “convenciment que aquella – l’1 d’octubre – va ser una jornada de participació”. També afirma que seguirà “ferm” i que seguirà treballant “pel benestar de la gent de la Ràpita fins conèixer, i poder valorar, quina sigui la decisió judicial definitiva”. 

Aquest dimarts la Fiscalia de Tarragona va arxivar les investigacions dels alcaldes d’Amposta, Adam Tomàs; Deltebre, Lluís Soler; així com els de Reus, Cunit i Torredembarra, deixant només oberta la causa contra l’alcalde de la Ràpita. 

Josep Caparrós i els altres dos alcaldes ebrencs van declarar davant el fiscal Ángel Villafranca entre el 21 i el 25 de setembre de 2017, quan s’investigava la implicació dels ajuntaments en els preparatius del referèndum d’indepèndencia de l’1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional. Tots tres batlles es van acollir llavors al seu dret a no declarar. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.