Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra van detenir el passat 11 de gener un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de Móra d’Ebre com a presumpte autor d’un delicte de furt en una ferreteria de la localitat de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).

Hores abans els agents havien rebut una denuncia de la propietària de la ferreteria per haver estat víctima d’un furt en el seu establiment el dia anterior, 10 de gener. De l’interior del local li havien sostret diverses eines i objectes, així com 150 euros en metàl·lic.

Es dona la circumstància que el mateix dia 10 de gener, una patrulla dels mossos d’esquadra va identificar un home, conegut pels agents per la seva habitual activitat delictiva, mentre aquest  deambulava per la localitat de Móra d’Ebre i en veure els agents va amargar-se alguna cosa a l’interior dels pantalons. L’objecte amagat va resultar ser una llanterna nova que els agents li van comissar preventivament al no donar fiança suficient sobre la seva procedència.

Un cop els policies van tenir coneixement del furt a la ferreteria, van ensenyar-li a la seva propietària la llanterna que havien comissat el dia anterior. La denunciant va reconèixer la llanterna com un dels objectes sostrets de l’interior del seu negoci , per la qual cosa els policies van recercar l’home, i un cop localitzat, el van detenir.

El detingut, el qual té nombrosos antecedents policials per fets similars,  va passar a disposició del jutjat d’instrucció de Gandesa i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Dos robatoris anteriors del mateix autor en cases deshabitades

Cal destacar que el passat 27 de desembre, gràcies a la col·laboració ciutadana, agents dels Mossos d’Esquadra van arrestar el mateix home quan el  van sorprendre ´in fraganti´ mentre realitzava un robatori en un edifici actualment en desús,  també de Móra d’Ebre. En aquella ocasió va ser detingut com a presumpte autor d’un robatori amb força desprès de trencar els accessos i intentar emportar-se part de la instal·lació elèctrica i tubs de coure de l’edifici.

Posteriorment i gràcies als indicis recollits, els policies també han pogut determinar que el mateix autor va realitzar un robatori amb força en una altra casa deshabitada ubicada en el mateix carrer a pocs metres de l’anterior, i que va ser denunciat per la propietària el passat 25 de desembre al trobar els accessos forçats i comprovar que li faltaven diversos objectes de l’interior”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.