Deltebre té gairebé enllestida la seua proposta del nou POUM, un pla que no s’ha renovat des de l’any 1995 i que ara compta amb un enfocament socioeconòmic i d’acord a la consolidació de la realitat del microurbanisme. En el transcurs d’una amplia entrevista, l’alcalde de Deltebre Lluís Soler ha remarcat la importància de l’aprovació del POUM.

Després de 3 mesos d’exposició pública, del 17 de juliol fins al passat 20 d’octubre, l’ajuntament de Deltebre va rebre 410 al·legacions, una xifra molt inferior si la comparem amb el POUM fallit de 2007, on es van presentar 6.217 al·legacions. Totes estes al·legacions es s’han trames al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, els encarregats de la redacció del POUM, per tal d’analitzar-les i valorar-les.

Un nou POUM per al Deltebre del present
La proposta del nou POUM té dos enfocaments diferents: un de caire socioeconòmic i turístic i l’altre atenent a la consolidació de la realitat del microurbanisme de Deltebre. Això demostra un enfortiment de totes les zones susceptibles d’un impuls econòmic sota uns crteris sostenibles, ja siguen el polígon industrial, el port, el nucli de Riumar o els terrenys del pont Lo Passador.

Este POUM contempla, també, ampliar els espais verds i diversos equipaments públics, punts de trobada ciutadana, així com millorar la gestió urbanística de les noves zones de la trama urbana i definir els límits de les àrees urbanes, remarcant la història, els paissatges verds i la façana fluvial.

Com a fet excepcional, Soler ha remarcat que este nou POUM el va redactar el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, suposant a l’ajuntament de Deltebre un estalvi per a la hisenda municipal d’uns 400.000 € (el cost de la redacció del POUM de 2007 que no va arribar a executar-se).

Tot i que no s’ha marcat una data d’aprovació final del POUM, una vegada s’hagin valorat totes les al·legacions, s’espera que en els propers mesos es pugue validar per part de l’ajuntament abans del vist i plau final de la Generalitat.

Lluís Soler va parlar d’altres temes que pots consultar aquí, a L’Entrevista de Canal Terres de l’Ebre.

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.