ACN (Tortosa) – El ple de l’Ajuntament de Tortosa té previst aprovar aquest vespre la modificació inicial del POUM que permeti ubicar el servei de radioteràpia a les instal·lacions de l’Hospital Verge de la Cinta. El govern municipal, segons ha precisat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, planteja traslladar els 2.566 metres quadrats de zona verda en aquest espai a un solar de propietat municipal davant de l’antiga zona Betània que té la qualificació d’equipaments.

El servei de radioteràpia es troba actualment al recinte de l’Hospital de la Santa Creu del nucli tortosí de Jesús. El Departament de Salut va anunciar ja fa uns mesos el seu trasllat i ja ha adjudicat l’assistència tècnica per redactar el projecte. Les instal·lacions se situaran dins d’un nou edifici oncològic amb un accelerador lineal de nova tecnologia per aplicar tots els tractaments radioteràpics.

La previsió del Departament de Salut, segons va anunciar al setembre la consellera, Alba Vergés, és executar aquesta obra, amb una inversió al voltant dels 3 MEUR, entre aquest 2019 i el pròxim 2020.

D’altra banda, i també en l’àmbit urbanístic, el ple preveu donar el vist-i-palu definitiu a la modificació del pla parcial Temple Sud, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Família, pel que fa a alineacions i alçades.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.