En sessió extraordinària, celebrada el passat 20 de desembre, el Ple de l’Ajuntament d’Alcanar va aprovar el projecte de pressupost per a l’exercici 2019 amb els vots favorables d’ERC (7) i PSC (2) i les abstencions de PDECAT (2), PP (1) i CUP (1).

El pressupost per al 2019 ascendeix a 9.342.466,87 € i és un 9,45% superior al de l’exercici anterior, la qual cosa, en termes absoluts, suposa un increment de poc més de 800.000 €. Aquest increment s’explica, sobretot, per la previsió de l’inici de les obres del nou Auditori Municipal, durant els primers mesos de l’any.

Cal destacar dels comptes per al 2019, els més d’1,5 MEUR destinats al capítol d’inversions que inclou, a més de la incorporació d’una partida per dur a terme la primera anualitat de les obres del nou Auditori Municipal, d’altres, com ara la destinada al projecte de reparcel·lació de l’àmbit dels Codonyers, que permetrà encarar la recta final dels tràmits previs a l’execució de l’obra; o l’adquisició dels nous contenidors que, al llarg del 2019, aniran substituint els existents a tot el municipi. Els pressupostos també inclouen actuacions de  menor quantia però igualment importants, com el soterrament de la línia elèctrica de l’Av. Catalunya, en l’àmbit de la UA-AC1; la connexió de la xarxa de clavegueram entre la Ronda de Circumval·lació i la Depuradora Municipal o l’adequació de l’accés a Alcanar per la TP-3318.

El regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, destaca que “hem volgut plantejar els pressupostos de manera responsable i amb els menors condicionants possibles de cara els pròxims anys, atès que al 2019 hi haurà eleccions al nostre Ajuntament i que, per tant, bona part de les decisions econòmiques i financeres sobre els grans projectes que tenim per endavant recauran sobre l’equip de govern entrant. Per tant, hem volgut deixar un escenari suficientment obert per condicionar el mínim possible l’acció del proper govern municipal”.

Per a Monfort, “este plantejament  va en la línia de decisions com la d’amortitzar anticipadament més d’1.750.000 € del préstec que tenim en vigor i que ha permès reduir el deute viu en més del 76%, deixant una ràtio d’endeutament de poc més del 6%”.

El batle, Joan Roig, apunta en el mateix sentit que “queda clar el compromís del nostre equip en la gestió cada vegada més transparent, eficient i responsable dels recursos municipals, sense perdre mai de vista una altra prioritat igualment important que no és altra que deixar, al final de l’actual mandat, una economia sanejada i sense hipoteques per als futurs governs.  És a dir, un panorama bastant diferent del que ha hagut d’afrontar el nostre equip durant els darrers anys”.

“Pel que fa a les inversions, ens fa especialment il·lusió començar a projectar l’auditori José Antonio Valls, una necessitat important del teixit associatiu del municipi i l’últim equipament que considero que ens falta per a tancar un cicle important de millora dels  equipaments del municipi”, conclou l’alcalde.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.