L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha dedicat el calendari 2019 a la figura de l’escultor Julio Antonio, nom artístic d’Antonio Rodríguez Hernández (Móra d’Ebre, 6 de febrer de 1889 – Madrid, 15 de febrer de 1919) amb motiu del centenari de la seua mort. El calendari de sobretaula és distribuït cada any gratuïtament a tots els domicilis de la població.
Les dotze pàgines dels mesos de l’almanac estan il·lustrades amb obres de l’escultor morenc o dedicades a la seua figura, entre les quals algunes de tan cèlebres com el ‘Mausoleu Lemonier’ o el cap de ‘Wagner’, conservats al Museu d’Art Modern de Tarragona; el monument als ‘Herois de 1811’, ubicat a la Rambla de Tarragona, o el monument dedicat a Julio Antonio l’any 1929, obra del seu cosí Santiago Costa, ubicat a la plaça de Dalt de la capital de la Ribera d’Ebre.
Amb aquesta acció, el consistori vol projectar la figura i l’obra de l’escultor Julio Antonio entre el veïnat. Entre els actes a celebrar per a commemorar el centenari de la mort de l’artista, hi ha previst la inauguració de la tomba amb les restes de l’escultor traslladades recentment a la seua vila nadiua procedents del cementeri de l’Almudena de Madrid.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.