Rocío Cortés Vian va ser el primer nadó ebrenc en nèixer la nit de cap d’any, a les 4,41 hores del dia 1 de gener. La nena va vindre al món a l’hospital Verge de la Cinta amb un pes de 3 kilos 290 grams. El part va ser natural i el dijous dia 3 els donaran l’alta per marxar al seu domicili.

Els seus pares (de 24 i 20 anys d’edat) són el xilè Javier Cortés i Sandra Vian, tots dos residents a l’Ametlla de Mar i actualment en situació d’atur. Són treballadors estacionals de l’hostaleria, ell fent de cuiner i ella de cambrera.

El grup de comunicació l’Ebre en els seus tres mitjans (Setmanari l’Ebre, Canal Terres de l’Ebre i Imagina Ràdio) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya li retran una homenatge en els propers dies. Després de la protocol·lària visita a casa dels pares per conèixer la xiqueta, es previst organitzar l’acte d’apadrinament del nadó per part del delegat del govern Xavier Pallarès, moment que s’aprofitarà per fer-li lliurament d’un bon nombre d’obsequis de tots els patrocinadors.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.