ACN| Josep Maria Cruset ha estat presentat aquest dimecres com a nou president del port de Tarragona en substitució de Josep Andreu, que al juny va decidir deixar al càrrec. En un acte a l’Autoritat Portuària, Cruset ha exposat la seva voluntat de donar continuïtat a la “línia d’èxit” seguida en els darrers anys i ha garantit “consens” i treball per encaminar els projectes de futur. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha subratllat que l’encara alcalde de Riudoms (Baix Camp) té el “perfil idoni” per capitanejar la nova etapa al port i ha insistit que el relleu de Josep Andreu s’ha fet de forma “natural i amb plena confiança”. El nomenament de Cruset es farà efectiu a final de novembre.

Gairebé vuit anys després d’arribar al càrrec, Josep Andreu deixarà la presidència del port de Tarragona. En un acte a l’Autoritat Portuària, el conseller Calvet ha destacat el seu lideratge en “moments complicats” i ha valorat la seva contribució per consolidar els tràfics, eixamplar la diversificació en àmbits com els creuers o l’agroalimentari, i impulsar projectes com el Moll de la Química, la terminal intermodal i el port sec a Guadalajara.

Del futur president, Josep Maria Cruset, el conseller ha destacat que té una trajectòria i un perfil òptims per assumir la responsabilitat. Calvet ha garantit que la seva tria compta amb el beneplàcit de l’exconseller Josep Rull i de tot el Govern. També ha negat que el relleu respongui a una substitució “conflictiva”, sinó que s’ha fet de forma “natural” i amb “plena confiança”, ha dit. El conseller ha recordat a Cruset que haurà d’abordar la nova ZAL i el contradic dels Prats, entre d’altres projectes.

Josep Maria Cruset s’ha mostrat agraït per la confiança i ha definit la trajectòria del seu predecessor al capdavant del port com “una història d’èxit”. En aquest sentit, ha admès que pretén donar continuïtat a les línies estratègiques que s’han traçat en els darrers anys i que es valdrà de la seva experiència com a alcalde per seguir treballant per al país. Així, el nou president del port de Tarragona aposta per convertir-lo en un referent a la Mediterrània occidental i, alhora, per treballar amb voluntat de “consens” per enfortir els lligams de la institució amb el territori i amb la mateixa ciutat de Tarragona.

Per la seva banda, Josep Andreu s’ha mostrat agraït per l’etapa al capdavant del port i ha recordat que, quan va decidir deixar el càrrec per encetar una nova etapa en l’empresa privada, es va comprometre amb Calvet a fer un traspàs ordenat de les responsabilitats. Andreu ha lloat la figura de Cruset i s’ha mostrat convençut que la seva trajectòria a l’administració pública esdevindrà un factor positiu per al port.

https://youtu.be/7lxdAL5WrUo
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.