Desenes d’agents de la policia espanyola s’han instal·lat aquest dimecres a Salou (Tarragonès) en el marc del dispositiu per la reunió del Consell de Ministres que es farà divendres a Barcelona. Els efectius s’allotgen en almenys un hotel del Cap Salou, on s’ha habilitat un aparcament amb més de mig centenar de furgonetes. Inclús un hotel de la localitat de la Costa Daurada que estava tancat, ha obert les portes per acollir als policies nacionals desplaçats d’arreu de l’estat.
El grup està format per agents de diversos punts de l’Estat com Galícia, Madrid i Andalusia, i forma part del contingent de 600 policies que completarà el dispositiu del 21-D. Segons ha pogut saber l’ACN, la majoria d’aquests agents va participar en l’operatiu Copèrnic i, durant els dies previs i posteriors a l’1-O, es van allotjar als vaixells noliejats pel Ministeri de l’Interior.

De fet, diversos hotels d’aquest municipi de la Costa Daurada han allotjat agents de la policia espanyola en els darrers temps. Ho van fer amb motiu de l’1-O de l’any passat i, també, per donar cabuda al reforç d’agents per la Diada de l’Onze de Setembre passat i el primer aniversari del referèndum.
En conjunt, es preveu que es desplacin a Catalunya uns 400 membres de la policia espanyola i uns 200 guàrdies civils d’arreu de l’Estat per sumar-se a l’operatiu policial del 21-D. La previsió del Ministeri de l’Interior és que s’hi estiguin fins el dia 23, tot i que l’ordre incorpora la possibilitat que s’allargui la estada en el cas que sigui necessari.

Es tracta d’agents de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) i de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) de la policia espanyola. La majoria també va participar recentment al dispositiu de seguretat que es va establir a Madrid amb motiu de la Copa Libertadores.

El desplaçament ha generat malestar entre els sindicats dels dos cossos, especialment per la proximitat de les dates de Nadal i la possibilitat que s’allargui l’estada. A més, es dona el cas que els agents no rebran cap compensació més enllà de les dietes.

La funció d’aquests efectius serà la de protegir els trasllats del govern espanyol des de l’aeroport del Prat, establir el perímetre de seguretat del Consell de Ministres i el retorn de l’executiu de Pedro Sánchez. En principi, els Mossos assumiran les qüestions d’ordre públic, inclosos possibles incidents i afectacions viàries.

Al marge del Consell de Ministres cap la possibilitat que davant la inacció dels Mossos d’Esquadra, com ja va passar fa dos caps de setmana en el tall dels CDR a l’Aldea, puguin intervindre si fos necessari en els talls previstos a l’Ampolla i a Amposta.
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.