El programa de Canal Terres de l’EbreLa Barca de l’Andreu’ ha estat reconegut, aquest passat cap de setmana, amb la més alta distinció als Guardons de la Pesca Catalana per la seva tasca divulgativa en favor del foment de la pesca a Catalunya.

Els premis de la gala, presentada pel periodista de TV3 Francesc Mauri, han estat lliurats pel President de la Generalitat Quim Torra, i la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, al presentador del programa, l’escriptor Andreu Carranza, i al seu realitzador, Miki Colomer.

‘La Barca de l’Andreu’ ha estat possible gràcies al suport de La Xarxa de Comunicació Local, i ha suposat l’èxit més gran de Canal Terres de l’Ebre, amb la difusió a més de 40 televisions locals de tot Catalunya. El programa, ideat per Josep Maria Arasa, director de Canal Terres de l’Ebre, i Jordi Pazos, realitzador del programa, ha comptat amb dues temporades (2016 i 2017), amb un total de 26 capítols. Hi ha participat un equip de més de 10 professionals entre periodistes i tècnics: Anna Rius, com a guionista; Axel Gabàs, Àxel Gutiérrez, Miquel Segarra, Cristòbal Tardiu, Aida Alcoverro i Pau Vidal, com a càmeres i so; i Pep Vila com a compositor de la banda sonora.

També, durant el programa, han col·laborat l’empresa de divulgació científica de l’Ametlla de Mar, Plàncton; el cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes; el Cor Flumine de Tortosa; i el grup de música Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

La gala ha deixat també més premiats ebrencs en reconèixer, a títol pòstum, la Medalla de la Pesca a l’aqüicultor Josep Ramon Castells, per la seva destacada trajectòria com a aqüicultor del musclo i l’ostra arrissada a la badia del Fangar del Delta de l’Ebre, i impulsor de FEPROMODEL (Federació de productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre) i de les depuradors Marisc català SL i Nova Devimar SL. Així mateix, s’ha premiat la biòloga Anna Nebot, també ha obtingut la Medalla de la Pesca, per la creació del centre d’aqüicultura ‘AiguaNatura dels Ports’ a Alfara de Carles, destinat a l’educació ambiental amb nens i nenes, al turisme sostenible i l’aqüicultura d’espècies d’aigua dolça.

La gala, celebrada al Museu Marítim de Barcelona, ha estat clausurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, que ha donat ple suport a les reivindicacions dels pescadors, i ha fet una defensa de la mar un lloc de feina digne per a tots els homes i dones que s’hi dediquen.

Els Guardons de la Pesca se celebren cada any per premiar els projectes de divulgació i promoció dels valors naturals, culturals i socials associats al mar, amb l’ànim de potenciar l’economia social del sector. En aquesta ocasió, a part d’entregar-se el premis del 2018, també s’han entregat els de l’edició del 2017 ja que, per culpa de l’aplicació de l’article 155, no es van poder celebrar l’any passat.

Per tornar a veure tots els programes de La Barca de l’Andreu, ho pots fer en el següent enllaç: https://canalte.alacarta.cat/la-barca-de-landreu

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.