ACN (el Perelló) – El Perelló ha començat a reviure, aquest divendres, els bombardejos feixistes que els dies 15, 16 i 17 de desembre de 1938 van arrasar aquest poble del Baix Ebre, van causar la mort d’una trentena de persones i van destruir mig miler cases.

Una ruta guiada amb els alumnes de l’Institut Blanca d’Anjou ha acabat al Cinema Auditori Victòria, on s’ha donat veu a alguns dels supervivents i testimonis. En Florencio, que va perdre la mare soterrada a la runa d’una de les cases que van afonar les bombes, o la Carmeta, que es va salvar pels pèls gràcies a l’avís dels soldats italians, han ajudat a recordar el pànic viscut i la fugida que va emprendre la població cap als masos i refugis.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.