• Els Mossos d’Esquadra van detindre el passat 27 de novembre, dos homes, de 43 i 49 anys, de nacionalitat vietnamita i veïns de Deltebre , com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors i un delicte de falsificació de documents.

Els fets es remunten al passat 21 de novembre quan es va iniciar una investigació després de tindre coneixement que en una finca agrícola de Deltebre podien treballar de manera irregular diverses persones estrangeres les quals serien víctimes d’explotació laboral. Les primeres indagacions van permetre als investigadors comprovar que l’empresa encarregada de l’explotació agrícola tenia la seu a Madrid i no li constava cap persona donada d’alta a la Seguretat Social. D’altra banda, també van tenir coneixement que els treballadors residien en un pis de Deltebre en pèssimes condicions i sense subministrament elèctric.

Finalment, el passat 27 de novembre es va muntar un dispositiu conjunt, entre Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i inspectors del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, per inspeccionar la finca i comprovar tota la informació.

En l’explotació agrícola els agents van localitzar i identificar a sis homes de nacionalitat vietnamita que treballaven en els cultius i també es va intervenir diversa documentació presumptament falsificada com contractes de treball, nòmines i factures.

Arran el dispositiu es van detindre els dos encarregats de l’explotació com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors i falsificació documental. Els agents del Cos Nacional de Policia van expedientar les sis persones que treballaven a la finca per infracció de la Llei d’Estrangeria per residir a l’Estat de manera irregular. D’altra banda, els inspectors del Departament de Treball van denunciar les diverses infraccions administratives que presentava aquesta activitat agrícola.

Els dos detinguts van passar el 30 de novembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa, i van quedar en llibertat amb càrrecs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.