L’Ajuntament de la Ràpita, la Unió de Comerç Rapitenc i els centres educatius del municipi posen en marxa una campanya dirigida als alumnes d’entre quart de primària i quart de l’ESO per detectar possibles problemes de visió en aquesta franja de població escolar.

La campanya, que comença aquest dimarts 4 de novembre i es desplegarà fins al 5 de febrer, permetrà als escolars apropar-se a qualsevol dels establiments especialitzats en òptica de la UCR (Opticàlia, Òptica 88, Jordi Porta i Òptica Puig) per fer-se una revisió gratuïta. La iniciativa va sorgir, segons ha explicat el regidor d’Ensenyament Àlex Cervera, “després d’un consell escolar en el qual va sortir de forma espontània el comentari dels problemes de visió que detectem que pateixen els alumnes i la possible influència de l’ús freqüent de tot tipus de pantalles, com ordinador, tauletes i mòbils”.

La Unió de Comerç Rapitenc es va posar en contacte amb les òptiques associades, que s’han involucrat en aquest “test visual”, de manera que, prèvia cita per part dels alumnes interessats, els oferiran una revisió de la vista de manera gratuïta. “Donem les gràcies als establiments del nostre municipi que s’han sumat a la iniciativa que es desenvoluparà durant dos mesos, de manera que els estudiants podran aprofitar les vacances nadalenques, i també algunes setmanes més, per revisar la seua vista i descartar que puguin patir algun problema de visió”, ha afirmat la presidenta de la UCR, Natàlia Guart.

Tots els centres educatius del municipi s’han sumat a la campanya, per a la qual l’empresa Pymeràlia ha elaborat cartells i díptics que es distribuiran per la població a tall informatiu. “Sabem que de vegades els problemes de visió comporten problemes associats de rendiment escolar, de manera que una detecció ràpida pot contribuir a evitar repercussions en l’expedient acadèmic”, ha conclòs el regidor d’Ensenyament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.