La DO Terra Alta ha denunciat que ha rebut cap resposta a les al·legacions que va presentar a la Generalitat sobre els tres nous parcs eòlics previstos a la comarca. En un comunicat, expliquen que van enviar al·legacions i un recurs d’alçada al juliol del 2017 i, més d’un any i mig després, no han rebut contestació ni oficial ni de manera individual.

El president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, ha explicat que treballen per presentar un contenciós administratiu si la DO i els cellers no reben resposta. Arrufí assegura que faran “tot el possible per aturar aquestes noves centrals eòliques i també les properes, perquè recordem que que encara falta per instal·lar el 50% de l’energia aprovada”.

La Denominació d’Origen és un dels principals actors econòmics de la Terra Alta i dels que més ha aixecat la veu contra la massificació eòlica i el projecte de 30 nous aerogeneradors als termes de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca.

El Pla Urbanístic del projecte ja ha sigut aprovat provisionalment per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre i s’espera que les obres comencen al juny de 2019.

Des de la DO i altres sectors econòmics i socials de la Terra Alta denuncien que, tot i estar a favor de les energies renovables, els parcs eòlics ja construïts “no han revertit en positiu al territori”. Tanmateix, afirmen que van “en contra” del model de desenvolupament turístic relacionat amb el món del vi.

“La pagesia i la viticultura aposten per crear un futur al territori de manera ferma, i per fer-ho necessiten més que mai les seves vinyes, els seus boscos i les seves muntanyes. La instal·lació a la comarca de la central eòlica més gran del país destrossa el major dels nostres actius: el paisatge”, conclou Arrufí.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.