L’església de Sant Joan Baptista d’Horta de Sant Joan està en obres. La feina es centra a la zona de la teulada d’aquest edifici històric, on s’està treballant per reparar els desperfectes causats pel pas del temps i la pluja. Més concretament, es canviarà tota la vora de llevant de la coberta de teula i la vora de la zona de l’absis. L’aigua ha fet malbé amb el pas del temps les puntes de les biguetes i les llates. De les biguetes, se n’han trobat dues en mal estat.

A hores d’ara els operaris ja han desteulat la franja objecte de la reparació. S’ha previst la substitució de les dos biguetes, els tornapuntes que volen cap a l’exterior, les llates i els travessers de tota la franja perimetral, abastant aproximadament un metre d’amplada. El Bisbat de Tortosa i la parròquia destinen 33.000 euros a aquests treballs, que tindran un termini d’execució de 2 mesos.

L’església de Sant Joan Baptista d’Horta de Sant Joan va començar a ser construïda a principis del segle XIV, però els treballs es van allargar fins el segle XVI. Inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, aquesta construcció és d’estil gòtic amb una sola nau i compta amb una capçalera poligonal, cinc capelles laterals i finestrals ogivals. A l’interior també s’hi pot contemplar un cor elevat sobre una volta molt rebaixada, d’estil gòtic tardà. A l’exterior destaquen els contraforts esglaonats que sobresurten de la construcció, i el campanar d’espadanya, que va ser remodelat al segle XVII. A mitjans del segle XX l’església va ser objecte d’una restauració, durant la qual es va descobrir la pedra traient el guix que la tapava i es van instal·lar els actuals vitralls.