Milers de persones arreu de Catalunya han tornat a tenyir els carrers de lila durant aquest diumenge 25N, dia per l’eliminació de la Violència Masclista. Aquesta xacra social no té fronteres. Afecta a tots els nivells socials, totes les edats i totes les nacionalitats. Mentre la xifra de dones assassinades a mans de les seves parelles o familiars segueix augmentant, també creix la indignació social per algunes sentències judicials que reforcen la sensació de desprotecció davant casos d’agressió sexual o violació.

A continuació, algunes dades a tenir en compte:


🔴 Aquest 2018 han mort assassinades 6 dones a Catalunya víctimes de la violència masclista. Des de 2008 en són 104.

🔴 Al conjunt de l’Estat espanyol enguany han mort 45. L’última va ser aquest mateix diumeng e a Osca. Una dona va ser apunyalada mortalment per la seva exparella davant dels seus fills de 4 i 8 anys.

🔴 Cada dia al món són assassinades 137 dones de mitjana a mans de les seves parelles o familiars, segons dades de la ONU.

 


🔴 A les Terres de l’Ebre s’han registrat 279 denuncies per violència masclista en l’àmbit de la parella.

🔴 Una altra dada preocupant en aquesta efemèride: el percentatge d’agressors entre 18 i 20 anys ha augmentat un 20%.

🔴 Durant el 2018, els Mossos d’Esquadra han detingut 4.400 homes acusats de violència vers les dones.

 


 

🔴 El servei d’atenció a les dones (SIAD) de l’Institut Català de la Dona ha atès aquest 2017 més dones que mai per casos de violència de gènere: el 34,9% de les usuàries. O el que és el mateix, 9.068 d’un total de 25.989.

🔴 A les Terres de l’Ebre, el 17,6% de les dones ateses al SIAD denuncien patir situacions de violència domèstica. Això són prop de 200 dones de les 763 que s’han dirigit a aquest servei durant el 2017.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.