L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, ha reununciat a l’acta del conseller al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per concentrar el seus esforços en acabar els compromisos electorals d’aquest mandat abans de les pròximes eleccions municipals de maig de 2019. El seu lloc l’ocuparà el segon tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Ascó, Salvador Florido, també membre del IA-FIC (Independents d’Ascó – Federació d’Independents de Catalunya).

En un comunicat emès pel consistori asconenc, s’informa que Buixeda renúncia per centrar els seus esforços a la feina d’alcalde. “L’alcalde ha decidit dedicar el cent per vent del seu temps a treballar per Ascó i a les seves responsabilitats d’alcalde”.

L’equip de govern del FIC s’ha posat l’objectiu d’acabar els compromisos electorals que van adquirir a principi de mandat. A dia d’avui, apunta el comunicat, “hi ha accions que requereixen molta dedicació i més temps, com per exemple el projecte del Complex Esportiu d’Ascó”.

La renúncia s’ha anunciat aquest dijous però es farà efectiva al proper ple de l’ens supramunicipal, el pròxim 28 de novembre. L’alcalde ha informat que no podrà assitir a aquest ple per motius personals. El comunicat afegeix que la governabilitat del Consell Comarcal està “plenament garantit” d’ençà la entrada d’ERC al govern comarcal amb CiU i la FIC.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.