Les pluges torrencials han tornat ha deixar imatges preocupants a la comarca del Montsià quan fa un mes de l’última llevantada. S’han registrat més de 100 litres per metre quadrat, s’han desbordat barrancs i s’han tallat camins i carreteres. Els Bombers de la Generalitat han atès 12 avisos a les Terres de l’Ebre i Protecció Civil manté l’alerta del Pla Inuncat per risc d’inundacions.

15h/ Els Bombers de la Generalitat troben la propietària d’un vehicle que havia aparegut enfonsat al Pas de Barca de Benifallet. La dona ha estat trobada sana i estàlvia, després que s’hagi activat un dipositiu de recerca que ha inclòs set dotacions terrestres i un helicòpter. El vehicle estava encastat dins l’aigua del riu Ebre, amb les finestretes baixades i sense ningú a dins. Sembla que el cotxe hauria estat arrossegat des d’una zona de pas d’aigua fins al riu.


12.30h/ Els Bombers de la Generalitat informen que ha assistit a dos persones que s’havien quedat estacats en un camí del Mas de Barberans. La furgoneta en la que circulaven pel camí de Cavet s’ha convertit en un barrissal i el vehicle s’ha quedat clavat sense poder moure’s. Els bombers van rebre l’avís a les 11h del matí i han mobilitzat dos dotacions. Els bombers han assisitit els dos homes i els han traslladat a Tortosa. El vehicle s’ha deixat al mateix camí.

12h/ El Servei Català de Trànsit informa que la carretera TP-3311 entre la Galera i la Sénia està tallada.

L’avinguda de la Generalitat de Tortosa també, a la cruïlla amb la Ronda de Reus. També es prohibeix el pas per la Plaça Unió i es desvia per l’Avinguda Canigó, i també per l’Avinguda Estadi al pas del pont de la via verda. La Polica Local recomana evitar desplaçaments innecessaris.

Els últims registres de pluja ja apunten al Mas de Barberans s’han superat els 130 litres per metre quadrat, superant el llindar dels 100 litres en 24 hores.


11.30h/ Mas de Barberans es troba incomunicat segons un comunicat de l’ajuntament que ha recollit La Plana Ràdio. L’alcalde, Josep Maria Lleixà, ha informat que al municipi s’ha suspès les classes i que no es pot accedir per carretera. Afegeixen que després d’un octubre molt pluges, les terres no donen abast en absorbir l’aiguat que ha caigut aquesta nit.

11h/Al Mas de Barberans ja s’ha acumulat 125 litres per metre quadrat, 76 a Ulldecona o 77 al Parc Nataural dels Ports. S’espera que les tempestes s’allarguin tot el dia i que siguin localment intenses, acompanyades d’aparell elèctric i puntualment es pot registrar calamarsa. El periode de més intensitat s’espera que sigui aquesta tarda, especialment a les Terres de l’Ebre i les comarques de Girona.

L’ajuntament d’Ulldecona ha informat que aquest matí s’ha tallat el camí cap als Valentins per la baixada d’aigua pel barranc i també el Lligallo de Sant Jaume, des de la carretera de la Sénia fins al Pou Juà.

A Santa Bàbara l’aiguat dels barrancs ja ha entrat al nucli urbà de la població. S’avisa als veïns que treguin els seus vehicles del carrer central del poble, el conegut com ‘el Barranquet’.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.