ACN/ La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha compromès a demanar a la Moncloa mesures d’urgència per actuar contra la regressió del delta de l’Ebre. Cunillera també ha reclamat als partits catalans que donin suport als pressupostos generals de l’Estat justament per dotar de recursos les obres que necessita el delta.

“Seria molt difícil d’explicar, a la gent amb la qual m’he reunit aquest dijous, que per motius que no venen al cas l’any que ve no hi hagi uns pressupostos que podrien portar dotacions en infraestructures i en altres aspectes necessaris per al futur” del Delta. Si no hi ha pressupostos, Cunillera ha reconegut que es treballarà “amb més dificultats, que ja són moltes”. “El compromís és evident i constatable i serà difícil però buscarem la manera i els mecanismes perquè sigui possible”, ha assegurat.

Durant aquest dijous a la tarda la delegada del govern central ha vistat el delta de l’Ebre després d’haver passat per Tortosa. Primer ha visitat les obres del Camí de Guarda acompanyada per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Més tard, s’ha reunit amb represetnats de les comunitats de regants i els arrossaires, juntament amb l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor.

Cunillera ha pogut comprovar de primera mà com evolucionen les primeres actuacions que ha reactivat el govern espanyol per lluitar conta la regressió i la subsidència i també s’ha reunit amb els arrossaires i els regants.

La delegada s’ha compromès a transmetre al govern espanyol les mesures que cal posar en marxa per actuar “amb urgència” al territori. “Els anys que hem perdut amb l’anterior govern ens fa que sigui més urgent encara i ens hi hem de posar de manera decidida”, s’ha compromès.

La subdelegació del govern a Tarragona, amb l’ebrenc Joan Sabaté al capdavant, treballarà amb una taula tècnica amb representants sectorials del Delta per anar “ressuscitant” projectes que havien quedat “embastats” en l’etapa del govern Zapatero.

Cunillera ha assenyalat que l’actual ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, era la secretària d’Estat de Canvi Climàtic en l’últim govern socialista i que es vol recuperar els projectes que van quedar paralitzats amb el govern dels PP.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.