El grup municipal de Movem Tortosa vol demanar al govern un pla de xoc per solucionar els problemes d’accessibilitat que hi ha en determinats edificis, però també a la via pública. Després d’elaborar una auditoria han geolocalitzat 622 barreres que titllen de “trampes”.

Aquestes les han dividit en diferents grups: les faroles i senyals de circulació que estan situats al mig de les voreres i impedeixen el pas de vianants per no estar ben situades, les voreres que no estan adaptades amb petites rampes com preveu la normativa, les voreres i pavimentacions que estan en mal estat amb clots i amb problemes de pavimentació i, per últim , els edificis i escales públiques que no tenen ascensors ni alternatives per accedir en diferents equipaments o zones de la ciutat.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha comentat “els exemples de l’estat de les voreres de la zona de Vora Parc, les del carrer Cervantes, la plaça Alfonso XII i les del carrer Amposta, a Ferreries, que són autèntiques demostracions de com de malament està la via pública de Tortosa”. En aquest sentit, ha remarcat que “cal treballar per construir una ciutat amable, per a la gent que vagi a peu, i sobretot per a tothom, en especial per aquelles persones amb mobilitat reduïda com els qui necessiten anar amb cadires de rodes, cotxets per als xiquets o carrets de compra, a més de la gent gran, que té dificultats per caminar”.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre