Habilitar el Grau de baixada, el carrer Buenos Aires -el paral·lel- de sortida, invertir el sentit de circulació de l’avinguda de la Ràpita i fer el carrer Barcelona unidireccional. Són alguns dels grans canvis que planteja el nou Pla de Mobilitat d’Amposta. Segons confirma l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Massana, es treballa per enllestir-ne la redacció durant el primer semestre de 2019.

Un dels objectius és vehicular la mobilitat cap al centre. Ara, accessos com el del Pont Penjant o la C-12 des de Tortosa acaben desviant els vehicles cap a la perifèria. Per això s’estudien aquests canvis. L’inspector en cap de la Policia Local d’Amposta, però, assegura que són unes mesures que s’han de consensuar amb el conjunt de la ciutadania.

En una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, ha recordat que el civisme, les ocupacions il·legals i la lluita contra el tràfic han sigut els cavalls de batalla des que va entrar en el càrrec. En aquest sentit, en un any i mig, s’han realitzat 12 operatius vinculats amb substàncies estupefaents, amb 32 entrades i registres i 43 detencions.

En una campanya que s’iniciarà properament i que busca conscienciar als majors de 16 anys de l’obligatorietat de dur casc en trajectes amb bicicleta per vies interurbanes com la Via Verda o Poblenou, la Policia Local regalarà cascos als qui no en portin.

 

 

Periodista.