La malmesa carretera que connecta la Ràpita amb Poblenou i el Trabucador ha tensat la relació entre Esquerra i el Pdecat. Divendres, els republicans van traslladar al Ple de la Diputació la moció de la Plataforma que reclama que l’ens provincial n’assumeixi la titularitat -ara d’Amposta i la Ràpita- per impulsar-ne la millora. Només amb els vots favorables d’Esquerra i la CUP, la proposta va ser tombada i aquí és on comença la polèmica. Des del Pdecat asseguren que a la Junta de Portaveus ja se’ls va recordar que la via s’ha d’incorporar al Pla Zonal de la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació i quan això passi, la intervenció serà prioritària. Creuen que és intolerable que se’ls hagi acusat de no estar al costat de la gent del Delta i hi veuen una voluntat política. De fet, acusen a Esquerra d’haver trencat un consens històric.

Des del Pdecat acusen als republicans, que governen a Amposta i la Ràpita, de defugir responsabilitat. A l’espera d’una intervenció integral, insten a una actuació d’immediat per arranjar els vorals i repintar les línies que, asseguren, no s’ha fet des del 2014.

De la seva banda, els republicans neguen que hi hagi una voluntat política i recorden que la moció ha sigut aprovada per unanimitat als plens d’ambdós municipis.

La Diputació de Tarragona, precisament, millorarà en els propers mesos la carretera que uneix Amposta amb la Ràpita pel costat del canal i que connecta amb aquesta.