Aquesta matinada ha fet fred, molt fred. S’han registrat mínimes de 3 graus a Horta de Sant Joan o 4 a Tivissa. I a l’estació del Parc Natural dels Ports, el mercuri ha caigut fins els 0,8 graus negatius. I per aquest dilluns hi ha alerta taronja per fortes ventades de component oest i ratxes que podrien superar els 90 quilòmetres per hora. Protecció Civil ja té activat el Pla Ventcat.


Dissabte es despertava així el cim de Caro, amb una bona emblanquinada. No va ser necessari tancar l’accés al Cargol i algunes persones es van atrevir a pujar per gaudir de l’estampa hivernal. El que s’ha tancat aquest dilluns és la pista de la Mola, on fins demà es fan obres de millora.

La nevada d’aquest cap de setmana ha arribat a quotes inferiors als 900 metres a diversos punts de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, feia 10 anys que no nevava a quotes tant baixes en un mes d’octubre.

Un cap de setmana amb ensurt. Cinc excursionistes de nacionalitat anglesa es van perdre al massís del Port durant tota la nit de dissabte a diumenge. Van sortir d’un hotel de la població aragonesa de Beceit i havien d’arribar al refugi de Font Ferrera, a la Sénia.

Minuts abans de les nou de la nit, els responsables del refugi van donar l’alerta. Els bombers van activar tres dotacions terrestres i finalment, els excursionistes van ser trobats per la Guardia Civil al matí de diumenge en un altre refugi de la zona.

Periodista.