Gandesa ha retornat al segle XIV per reviure el casament reial entre Elionor de Castella i l’infant Jaume, de Catalunya i Aragó. Una boda que va esdevenir una farsa i que es va recrear enmig d’un ambient medieval que va atreure nombrosos visitants.

Gandesa va viure una boda reial. Un casament que va acabar amb el nuvi a la fuga però que va situar la Terra Alta a l’epicentre de les corones de Castella i de Catalunya i l’Aragó. Va ser al 1319, l’any que ve farà 700 anys.

Un matrimoni concertat entre Jaume d’Aragó i d’Anjou i Elionor de Castella -que venia ve als interessos estratègics d’ambdues corones- que el grup de teatre La Farsa va representar aquest cap de setmana de mà també d’altres entitats i voluntaris. Locals i visitants van poder conèixer els secrets de la cort al Palau del Castellà i a Casa la Baronessa Purroi, on les hores prèvies es van instal·lar. Després d’una gran desfilada pel nucli antic de Gandesa, l’església Parroquial de l’Assumpció va viure un enllaç amb nobles i bisbes vinguts d’arreu i que va acabar amb la fugida de l’infant Jaume, que va preferir la vocació religiosa al matrimoni.

Durant el cap de setmana, a més de reviure la coneguda com a Farsa de Gandesa també es va instal·lar un mercat de proximitat amb productes quilòmetre zero, recordant precisament que el rei Jaume II de Catalunya i Aragó, pare del nuvi, va atorgar a la vila la celebració de mercat setmanal.

Periodista.