Movem Tortosa i el PSC reclamen a l’ajuntament que cree un pla local de l’habitatge. Remarquen que és una eina necessària per detallar quin és l’estat dels immobles del municipi i establir solucions per als habitatges que necessiten tasques de rehabilitació.

Movem Tortosa apunta que que el setembre de 2014 es va aprovar una proposta del seu grup que demanava la redacció urgent d’un pla local d’habitatge, que després de 4 anys, no s’ha realitzat. El seu portaveu, Jordi Jordan, ha recordat que “és evident que cal fer més polítiques de rehabilitació a la ciutat i que les actuals subvencions són totalment insuficients”. En aquest sentit, ha recordat que a l’any 2017 es van atorgar només 17.000 euros per aquest concepte “la qual cosa és evident que no serveix de gaire en una ciutat on hi ha centenars de cases en un estat de degradació”.En el ple de novembre Movem portarà a debat una moció on reclamarà altre cop la realització d’aquest pla, però també s’afegirà la demanda de la creació de la regidoria d’habitatge perquè hi hagi un impuls polític en un dels principals problemes que té la ciutat en aquests moments.

Movem Tortosa, també s’ha posat èmfasi en buscar fórmules que possibilitin que els joves tornin a viure al nucli antic i centre de la ciutat amb polítiques com les de la masoveria urbana, previstes en la llei catalana seguint models europeus. Aquesta és una fórmula on els propietaris de cases desocupades i en mal estat les cedeixen gratuïtament durant uns anys a persones que les rehabilitin on poden viure-hi gratuïtament fins el temps que s’hagi pactat.

El portaveu socialista, Enric Roig, ha demanat  que “es facin polítiques actives d’habitatge, no podem esperar que passin situacions com aquesta per fer alguna cosa.” També ha insistit en la necessitat de que Tortosa compti amb un Pla Municipal d’Habitatge “que permeti fer una anàlisi de la situació i, a partir del diagnòstic, definir accions com rehabilitar habitatges amb lloguers baixos, incentivar i subvencionar la rehabilitació, masoveria urbana o crear habitatge social i de protecció, que no es fa des de que el govern socialista ho va impulsar per darrera vegada al carrer Rasquera.Aquests fets demostren que no es pot posar per davant de la seguretat de les persones la responsabilitat subsidiària dels propietaris dels immobles desocupats, l’Ajuntament ha d’actuar activament per previndre el que va passar ahir fruit dels forts aiguats” ha reblat Roig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.